XI Fira medieval de Lloret de Mar

TVAnimalista
Dilluns, 14 Novembre, 2011

L’ajuntament de Lloret de Mar ha organitzat l’onzena edició de la Fira medieval a la població utilitzant animals com a reclam també en aquesta ocasió, malgrat les reivindicacions animalistes per a evitar l’ús d’animals en aquestes fires.

AnimaNaturalis va demanar reiteradament que no s’utilitzessin animals a la fira, enviant cartes als regidors on se’ls explicava que conills, gallines, ovelles i cabres, romanien en espais petits, lligades i estressades, a la vista de tothom i amb la possibilitat de ser tocades per qui ho volgués, sense aixopluc ni possibilitat d’amagar-se, exposades a les inclemències meteorològiques i com a part de l’espectacle. Però malgrat que molts dels animals que s’han exposat en altres edicions ja no han estat utilitzats, s’han continuat exhibint i utilitzant ponis, ases i aus.

Els ases i ponis utilitzats a la fira, organitzada amb finançament municipal a través de l’empresa Alquimia Medieval, van venir des de Tàrrega, ciutat situada a 184 km de la fira.

Els cinc burros africans i els quatre ponis holandesos van estar treballant, transportant criatures a un preu de tres euros per criatura i viatge, després d’estar encaixonats i sense poder-se moure al camió que els va dur des de Tàrrega fins a Lloret. Al vespre els van donar de menjar i els van tornar a carregar al camió ja que, l’endemà, havien de continuar fent la mateixa feina.

Les aus, pertanyents a l’empresa “Las águilas Valporquero”, van arribar a Lloret des de León, viatjant en furgoneta i fent unes 10 hores de recorregut. A la fira, les aus es van passar 12 hores lligades per les potes sota unes carpes, a la vista de tothom que s’hi volgués acostar i en un entorn de soroll insuportable, intentant-se treure les tires de cuir que les tenien atrapades a uns peus de fusta o intentant mossegar la fusta o ingerir l’herba artificial on estaven lligades.

Les condicions en les que estaven les aus van sorprendre, fins i tot, a les persones que visitaven la fira, que veien com els animals tenien comportaments antinaturals per estar lligats i no poder-se desenvolupar amb normalitat quan patien qualsevol accident que, en llibertat, solucionarien amb les habilitats pròpies dels individus de la seva espècie.

Algunes de les aus van ser utilitzades per fer un parell d’exhibicions de vol al dia mentre que a alguna altra, el seu propietari li va haver d’administrar medicaments mentre estava de cara al públic i es podia sentir com deia: “Ha tirado todo el antibiótico”. Al vespre les van tancar a la mateixa furgoneta amb la que havien viatjat per passar la nit.

AnimaNaturalis vol prohibir l’exhibició i l’ús d’animals a la fira medieval ja que considera que, si Lloret ha prohibit l’exhibició i l’ús d’animals salvatges en circs és incongrue

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.