Protesta contra el tir de coloms a braç

TVAnimalista
Dilluns, 27 Febrer, 2012

Activistes pels drets animals de la Fundació Equanimal, Igualdad Animal i Fauna Libre han dut a terme dues noves protestes contra el campionat de “tir de coloms a braç” que es va celebrar diumenge 26 a València, al municipi de Riba-roja de Túria, coincidint amb la primera tirada puntuable del campionat d’Espanya d’aquesta modalitat encara permesa a l’estat.

A les 10h, i en ple camp de tir, els activistes han ofert als caçadors plats de tir, amb la finalitat d’incentivar-los per a que optin pel seu ús en comptes de provocar el patiment i mort de milers d’animals.

Dues hores més tard, a la Plaça dels Pinazo de València, al voltant de 50 activistes han dut a terme una protesta en la qual han mostrat a 3 coloms morts obtinguts del campionat, amb la fi recordar als milers de coloms que en aquells mateixos instants estaven perdent la vida i alhora exigir la fi d’aquesta modalitat de caça i de qualsevol altra pràctica que no respecti als animals.

Aquesta modalitat consisteix a disparar i abatre al major nombre de coloms possible. Els coloms arriben amuntegats en gàbies, després són atrapats i llançats de forma violenta a l’aire i allà pateixen l’impacte dels trets.

Després de ser abatudes, cauen al terra a una velocitat d’entre 50 i 70 km/hora, i moltes pateixen una perllongada agonia fins a morir. En altres països d’Europa els coloms ja no són matats a aquest efecte, i en lloc d’ells s’utilitzen plats.

Per a les entitats organitzadores, aquest campionat, igual que qualsevol modalitat que suposi la utilització d’animals, hauria de ser abolit, ja que causa patiment i mort i anuncien que seguiran treballant per a avançar cap a una societat on matances com les que es duran a terme en aquest campionat formin part del passat.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.