Cavalls a la mar a Adeje (Tenerife)

TVAnimalista
Divendres, 27 Gener, 2012

Més de 30.000 persones, arribades de nombrosos llocs de Tenerife, van celebrar la festivitat de Sant Sebastià a la zona de L'Enramada a La Caleta, obligant als cavalls i altres animals a entrar al mar.

Segons els participants i organitzadors, aquesta festa combina “l'amor pels animals amb la superació personal i la veneració al sant del municipi”.
Els cavalls, carregant als seus lloms als animals humans, són dirigits des de l'església en processó fins al mar, lloc on els genets han de mostrar la seva habilitat a l'hora de sotmetre al cavall per endinsar-se en un lloc on no volen estar.

Aquesta tradició obliga també a altres animals a assistir acompanyant als humans que van de festa, bous, vaques, ovelles i gossos que poden arribar a sumar més de 50 individus que participen, amb major o menor grat, en una celebració catòlica que no és del seu credo.

Com és tradicional també, quan la figura del sant arriba a la riba i reverència el mar, tots els fidels humans es persignen amb aigua marina.

PACMA denuncia que els genets obliguen als cavalls a endinsar-se en el mar encara que els animals es resisteixen, atacats per l'estrès i el pànic que els produeix la situació. Els animals són esperonats i empesos per aconseguir que es fiquin a l'aigua i, en aquesta edició, això ha suposat moments de tensió per a un dels cavalls que es va veure obligat a endinsar-se en l'aigua, quan aquest es va quedar atrapat i va haver de ser assistit per a poder-lo rescatar de tal situació.

Les festes, amb individus que no volen participar en elles, són una forma habitual de maltractament en moltes celebracions patronals i de calendari catòlic a Espanya.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.