400 activistes reivindiquen els Drets Animals

TVAnimalista
Diumenge, 11 Desembre, 2011

Amb motiu del Dia Internacional dels Drets Animals, l'organització Igualdad Animal ha realitzat una impactant protesta a la Puerta del Sol de Madrid, en la qual 400 activistes, provinents de diferents ciutats i països, han sostingut a les seves mans 400 cadàvers d'animals que han estat víctimes del consum i l'explotació.

L'acte per a reivindicar els Drets Animals ha mostrat alguns dels individus que són explotats en diferents usos i formes de consum per la majoria de la població humana educada en l’especisme, així s'han pogut veure gats, conills, pollastres, peixos, gossos, gallines, garrins… fins a arribar al total de 400 individus morts que, mostrats en mans d'activistes, s'han convertit en els protagonistes silenciosos d'una exigència bàsica per a tots els éssers sintientes; el dret a la vida.

Els cadàvers dels individus mostrats van ser recollits dels contenidors de les granges on romanien apilats o bé van ser trets de l'interior d'aquestes granges, on havien mort i on romanien al costat d'éssers creats i criats per a ser convertits en productes.

Tots aquests animals, la majoria de poca edat, han passat de ser explotats en vida, i ser finalment rebutjats com a escombraries, a ser els protagonistes d'una reivindicació solemne mitjançant la qual els activistes exigeixen que els drets animals siguin respectats.

Al costat d'altres organitzacions en tot el món, Igualdad Animal celebra el Dia Internacional pels Drets Animals coincidint amb el Dia pels Drets Humans per a reivindicar que el mateix principi igualtat que ens duu a respectar a altres éssers humans ha de ser estès per a protegir als altres animals.

Aquesta protesta, que aquest any ha contat amb la col·laboració de la Fundació Equanimal, ha donat literalment la volta al món en edicions anteriors i s'ha convertit en un acte de referència per al moviment de drets animals a nivell internacional; a països com Xile, Perú o França ja s'estan portant a terme actes similars per a commemorar aquest dia.

Igualment, la cobertura mediàtica dels mitjans de comunicació generalistes ha estat excel·lent, contant a més amb la difusió d'imatges procedents de les investigacions realitzades per les organitzacions de Drets Animals en les quals es confirma que les regulacions del tracte dels animals, amb lleis de benestar, són solament un tràmit que pretén amagar l'ús real que fan les societats especistes de la resta d'animals sintentes.

La difusió d'aquestes investigacions en mitjans generalistas pretén provocar un debat a la societat sobre la relació d'explotació i dominació que mantenim amb la resta d'animals amb els quals compartim aquest planeta, on milions d'animals són explotats i matats cada dia per al nostre innecessari consum.

La resta d'animals, igual que nosaltres, tenen interès en viure i no patir, i a pesar d'això, seguim ignorant aquests interessos pel simple fet de no pertànyer a la nostra espècie, una discriminació arbitrària denominada especisme, que és anàloga a altres discriminacions com el sexisme o el racisme.

En aquest acte, Igualdat Animal mostra aquestes víctimes a la societat, víctimes que són habitualment invisibles però que han patit tota classe d'horrors en granges, escorxadors i altres centres d'explotació, i que les organitzacions i els activistes fan visibles per a reclamar justícia per a tots els animals.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.