Qui som

LaTele és un canal de comunicació lliure, autogestionat i comunitari. Es va crear l'any 2003 per l'Assemblea per la Comunicació Social com a resposta a la necessitat de tenir una televisió dels moviments socials, que servís de crítica i alternativa als models de comunicació dominants.

LaTele, a dia d'avui, està formada per un grup de persones i col•lectius que considerem vital la lluita per un canal de comunicació transparent, de contrainformació, rigorós, creatiu i diferent. Tot i que treballem de manera totalment voluntària i sense massa recursos, ens sobren ganes i forces per tirar endavant. Tenim més o menys vinculació al món professional de l'audiovisual, del periodisme o de la informàtica, però ens uneix la idea de voler transmetre el nostre pensament sense intermediaris i sense censura, i alhora volem oferir l'espai a molta més gent que vulgui construir els seus missatges: creiem que així ens fem molt més fortes.

LaTele porta molts anys lluitant contra les adversitats legals i econòmiques que se li platengen. Des del passat 1 d' abril del 2011, i després de molts esforços, laTele emet al canal 37 de la TDT, des de Barcelona fins a Sant Pol de Mar. Tenim una programació de 24 hores amb unes 4 hores de continguts nous diaris. Part del que s'emet és material produït des de laTele, tot aquest material toca diferents àrees ( actualitat, música, art, medi ambient, política) i la resta d’aportacions han estat produïdes arreu del món. Tot el que s’emet està sota el registre de Creative Commons ja que apostem per què la cultura i el coneixement circuli lliurement.

Els costos d'emissió (la majoria de l’antena) són molt elevats. Tot i reforçar la nostra presència a la xarxa , creiem imprescindible mantenir-nos en antena, per així poder arribar al màxim de públics i trencar amb el paradigma de la televisió actual, que només fomenta la passivitat de l'espectador/a. Com acostumem a dir: “Apaga el sofà i encén LaTele”.

L'autogestió és un tema imprescindible per mantenir l'autenticitat del projecte, i per això depèn de totes que puguem tirar endavant. La quota de socis/es és de 20 euros mínims anuals per a socis individuals, i de 60 euros per a col•lectius. LaTele no fa ni vol fer publicitat comercial, però sí d'iniciatives d'economia social que es plantegen també com a alternativa a l'economia capitalista (cooperatives, col•lectius, etc.). Estem obertes a donatius i a més, i treballem per buscar vies de finançament col•lectives, que no embrutin o posin en perill la nostra essència de llibertat a l'hora de treballar. Des d'aquest compromís, creiem que les utopies poden deixar de ser-ho quan es comença a lluitar per elles.

Si voleu contactar amb nosaltres, ens podeu trobar a la Plaça del Sol a la Vila de Gràcia, a “l'Infoespai”. Cada dimecres  fem assemblea a les 20h, així que si t'ha inquietat el projecte només falta que et posis en contacte amb nosaltres i diguis/facis la teva. Et podem rebre a l'Infoespai a partir de les 19h. LaTele no es fa sola, LaTele és per i de totes.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.