Majoria de partits contra l'homofòbia

Idem TV
Dijous, 22 Novembre, 2012
See video

Avui s'han fet públics els suports aconseguits per una "Llei contra l'Homofòbia que s'aprovi en el transcurs del primer any de la X Legislatura del Parlament de Catalunya" en una campanya realitzada per la Coordinadora LGTB de Catalunya, el Casal Lambda, les Famílies Lesbianes i Gais, i el FAGC. L'acte de presentació ha tingut lloc aquest migdia de dijous en el monument dels represaliats durant el franquisme del col·lectiu LGTB al Parc de la Ciutadella de Barcelona i ha comptat amb representants de tots els partits que han subscrit el compromís. A aquesta demanda del moviment LGTB, només no s'hi han afegit el PP i Ciutadans, i s'hi han sumat la majoria dels partits catalans.

La majoria de partits (PSC, ICV, ERC, SI i CUP) aposten per una llei contra l'homofòbia durant el primer any de la legislatura, tal i com demanaven les entitats LGTB catalanes als partits que concorren a les eleccions catalanes del 25 de novembre. En tots aquests casos els que s'han compromés amb la seva signatura són els caps de llista dels respectius partits: Pere Navarro pel PSC, Joan Herrera per IC-Verds, Oriol Junqueras per ERC, Alfons Lòpez-Tena per SI i David Fernàndez per les CUP.

CiU si bé subscriu el compromís d'elaborar una primera proposta per legislar contra l'homofòbia l'any 2013 i desenvolupar-la al llarg de la legislatura, no ha signat el compromís en què demanaven les entitats proposaven una llei específica contra l'homfòbia, a la qual ha afegit matisos. Amb tot, l'actual parlamentària i número 11 a la llista per Barcelona de CiU, Neus Munté, ha expressat i signat el compromís de CiU per impulsar una llei que combati l'homofòbia i per la igualtat de tracte i no discriminació. Així com també s'ha compromés a que s'elabori durant 2013 i es desenvolupi durant tota la legislatura.

Els portaveus de les entitats LGTB catalanes consideren que "tothom que treballi per un país més lliure i més just, veurà amb bons ulls la futura Llei contra l'Homofòbia, perquè no es tracta només dels drets del col·lectiu LGTB, sinó de construir entre tots i totes un país que garanteixi la igualtat d'oportunitats i el respecte a les llibertats individuals". Les associacions convocants de l'acte d'avui al Parc de la Ciutadella esperen que la llei contra l'homofòbia sigui una realitat l'any vinent gràcies als suport polític aconseguit. Tanmateix, les associacions LGTB lamenten que forces polítiques com ara el PP i Cs no s'hagin sumat al compromís i manifesten la seva voluntat de seguir treballant per aconseguir que la Llei de l'Homofòbia perquè sigui el fruit del major consens possible.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.