especulació

La PAH presenta: de la burbuja a la Obra Social

play
Dimarts, 9 Juliol, 2013

La Obra Social de la PAH surge como una necesidad para contrarrestar la
Obra Anti-Social de las entidades financieras en el terreno de la
vivienda. Cada vez llegan a la PAH más familias que tras un
desahucio por ejecución hipotecaria o una dación en pago, no tienen
dónde ir a vivir, y las Administraciones son incapaces de dar respuesta a

Manifestació 14M en contra del desallotjament de "a las barricadas" [Contrainfos]

play
Dimecres, 15 Maig, 2013

Manifestacio del passat 14 de Maig a les 18.00 de la tarda, que recorría el barri de La Rivera per arribar a plaça Sant Jaume, per visibilitzar el desacord amb el desallotjament del CSO okupat al carrer Sant pere mes Baix num 88.

Habitatges buits i gent sense sostre

play
Dilluns, 25 Juny, 2012

"Habitatges buits i gent sense sostre" a la 10ª Escola d'Estiu de Attac Catalunya a la Casa Elizalde de Barcelona.
Ponents:
José Angel Gallegos, advocat i membre de l'Associació 500x20;
Manel Berenguer, membre de l'Oficina d'Okupació de BCN i membre de la assemblea del 15M de la Floresta; i
Pau, membre de la plataforma de l'Espai Obert de Sabadell
Més vídeos de l'Escola d'Estiu d'Attac a: http://www.attaccatvideos.com/

Oscuros Portales

play
Dimarts, 6 Desembre, 2011

Documental sobre civismo, especulación inmobiliaria y prostitución en Barcelona.
"Situado en el centro histórico de la ciudad, el viejo Barrio Chino se había convertido en un suculento pastel inmobiliario. En su Frontera Norte, una legión de cívicos acuartelados en museos, universidades y centros de cultura contemporánea aguardaba a que la policía les despejase las calles de insolventes para apoderarse de ellas. En su Frontera Sur, los lugartenientes de la industria turística desembarcaban sus tropas de ociosos desde los modernos cruceros atracados en el puerto. Un asedio en toda regla había empezado, una guerra que se cebaba en las mujeres de la calle. Se luchaba casa por casa..."

Desde mi Ventana (Adèle O'Longh, 2007)

Dijous, 1 Maig, 2003

Desde mi ventana (Adèle O'Longh, 2004)
DVD 120 minuts, gravat en MiniDV, Format 4:3
Distribuït per "La Magrana" amb el llibre "De Beauchastel a Barcelona"

"Desde mi ventana" és un documental de creació gravat i muntat per Adèle O'Longh entre 2002 i 2003, des de la finestra del seu pis cantonada C/ Robadors amb C/ Sant Rafael, al barri del Raval de Barcelona. Per aquests emblemàtics carrers de l'antic barri Xino de la ciutat comtal veiem circular un seguit d'éssers d'orígens i ocupacions diversos que conviuen quotidianament amb els membres de l'Ateneu del Xino, els assidus als bars i locals d'oci, les treballadores sexuals, els clients d'una perruqueria afro, la pasma, els coloms, i els veïns de tota la vida com el Bienvenido, el Jesús, l'Antonio, i la Maria. Les transformacions de l'entorn de l'anomenada "Illa Robadors", els processos de gentrificació i rehabilitació de la zona, per no parlar d'especulació pura i dura, afecten profundament el dia a dia de tots aquests veïns i veïnes. El caràcter marcadament impactant d'algunes seqüències queda ben compensat per l'experimentalitat de la càmera i el muntatge poètic. L'estil en la posada en forma permet així prendre certa distància per comprendre millor com evoluciona la vida que es desenvolupa de forma quotidiana davant la càmera, en aquest indret avui dia completament transformat per blocs de vivendes i locals, una gran plaça i la nova filmoteca. Aquest DVD va ser publicat l'any 2007 per "La Magrana" juntament amb el llibre "De Beauchastel a Barcelona", novel·la breu que narra la història d'un avi d'un petit poble del sud de França qui en perdre la seva dona se'n va a viure amb la filla al pis del Raval, on els records del passat s'entrellacen amb el present del barri.

http://archive.org/details/DesdeMiVentana14adleOlongh2004

http://archive.org/details/DesdeMiVentana24adleOlongh2004

http://archive.org/details/DesdeMiVentana34adleOlongh2004

http://archive.org/details/DesdeMiVentana44adleOlongh2004

Aturem EuroVegas

play
Dijous, 12 Abril, 2012

Dissabte, 21 d'abril:

Contrainfos núm. 10 Salvem el Casc Antic de Sant Andreu

play
Dimecres, 21 Març, 2012

Continuen les protestes en relació al pla urbanístic que es vol portar a terme al barri de Sant Andreu. Un casc antic amb vida de barri, amb una fisonomia de cases baixes i carrers tranquils que es volen preservar aturant les intencions de l'Ajuntament de Barcelona de transformar-lo en una cosa que no ha estat mai , ni ho serà.

Contrainfos núm. 9 Enterrament de la Colònia Castells

play
Diumenge, 19 Febrer, 2012

El passat 19 de febrer diferents organitzacions com "Salvem la Colònia", l'assamblea de joves de Les Corts i l'assamblea de Barri celebren una cerimònia fúnebre de comiat de la Colònia Castells de Barcelona lamentant la expropiació, especulació i incompetència de les administracions que en són responsables.

Breu presentació de l'espai de "germanetes"

play
Diumenge, 19 Febrer, 2012

L'espai que un dia va ocupar l'antic convent de les germanetes dels pobres és avui en dia un solar buit i desaprofitat en mans de l'Ajuntament de Barcelona. L'any 2006 l'equip municipal es va comprometre a construir-hi diversos equipaments públics de gran necessitat per al barri, però sis anys després els projectes no s'han ni tan sols iniciat. Des de Recreant Cruilles reivindiquem que es compleixin les promeses que se'ns van fer, però en vista de la manca de voluntat, volem que aquest espai s'obri al barri per a que el gestionin els mateixos veïns i veïnes.

Contrainfos núm. 8 Salvem el casc Antic de Sant Andreu

play
Dimecres, 22 Febrer, 2012

L'especulació inmobiliaria, i els projectes urbanistics de l'Ajuntament de Barcelona, amenaçen la continuïtat d'un barri de "cases baixes i carrers estrets" on la forma de vida conserva aquell dia a dia familiar i proper que tan costa conservar en una ciutat com Barcelona. Salvem el casc antic de sant Andreu.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.