Zoopolis: a Political Theory of Animal Rights

TVAnimalista
Jueves, 22 Marzo, 2012

L'investigador i teòric en filosofia política Will Kymlicka i l'escriptora Sue Donaldson van presentar la seva obra conjunta "Zoopolis: a Political Theory of Animal Rights" a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, en un esdeveniment organitzat per l'Àrea de Filosofia del Dret que també va comptar amb les contribucions d'Alasdair Cohrane i Oscar Horta.

Zoopolis presenta una nova agenda per la teoria i la pràctica dels drets dels animals. Gran part de les teories en aquest àmbit es centren en les capacitats i interessos intrínsecs dels animals, així com en l'estat moral i en els drets que es deriven d'aquestes característiques. El llibre es desplaça del debat més moralista i ètic, centrant-se en les obligacions relacionals que sorgeixen de les diverses formes en que els animals es relacionen amb les societats humanes i les institucions.

Kymlicka i Donaldson introdueixen la necessitat de concebre els animals domesticats com a membres de ple dret d'una comunitat mixta, entre humans i animals, que participen en un projecte cooperatiu i comunitari. Els animals silvestres, per contra, formen les seves pròpies comunitats sobiranes amb dret a protecció contra la colonització, la invasió i la dominació. Al llarg de la obra, els autors realitzen un interessant recorregut abordant la qüestió dels drets dels animals des de la perspectiva de la teoria política, d'acord a les diferents comunitats animals que distingeixen.

L’acte va ser presentat per Marisa Iglesias i organitzat per Paula Casal, i va despertar gran interès, tant per les aportacions a la teoria dels drets com per la innovadora manera d’enfocar el problema, així com per les constructives crítiques que els filòsofs Cohrane i Horta van aportar en les seves intervencions.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.