Sentència favorable als antitaurins

TVAnimalista
Viernes, 30 Septiembre, 2011

El judici celebrat el passat 30 de setembre de 2011, al Jutjat d'Instrucció nº 1 de Laredo pels fets esdevinguts en la protesta antitaurina autoritzada en el citat municipi el 30 d'agost de 2009, ha determinat que quatre de les cinc persones identificades pels agents són culpables de desordres públics, amenaces, furt i danys.

La sentència els condemna a deu dies de localització permanent, dos mesos i deu dies de multa diària de deu euros, el que fa un total de 700€ cadascun, i l'obligació d'abonar 172,2 euros en concepte de material sostret i danyat als manifestants.

A la manifestació de 2009, un grup d'uns quaranta activistes de diversos col·lectius convocats per Huellas de Cantabria, es van desplaçar fins a Ampuero per a protestar pacíficament contra els encierros y corridas de les festes de la “Virgen Niña”.

Allà van ser rebuts amb insults, agressions, robatoris i vexacions que van patir durant els 40 minuts que va durar la concentració.

Huellas de Cantabria i els col·lectius presents, tant en la protesta com en el judici, es mostren satisfets per la condemna i la consideren útil per a poder seguir manifestant-se en el futur amb la seguretat que, aquests lamentables fets, no es tornaran a repetir.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.