Batudes de senglars a Collserola

TVAnimalista
Miércoles, 14 Diciembre, 2011

Per a combatre la proliferació de senglars prop d’espais naturals ocupats per humans, a través de la seva mort, la Generalitat de Catalunya ha autoritzat cinc batudes, una de les quals es va dur a terme dissabte 10 de desembre amb la participació d’uns 45 caçadors.

Aquests es van apostar en zones boscoses de Sant Feliu de Llobregat, a Collserola, on van haver de prohibir l’accés de vianants, ciclistes, caçadors de bolets i vehicles per evitar que, a banda de ferir o matar senglars, ho fessin també amb animals humans.

A principis de l’any vinent es faran dues batudes més a Sant Feliu, ja que segons els seus detractors, els senglars arriben a les zones habitades pels humans.

Per a desgracia dels senglars, l’única forma en que l’administració considera el seu control poblacional és a través del seu extermini, sense tenir en compte l’èxit del funcionament d’altres projectes de control d’animals lliures, l’efecte del buit ecològic descrit per experts que es produeix després de la mort dels individus que habiten un espai on poden trobar recursos per a viure i, evidentment, l’ètica.

En aquesta ocasió la batuda ha conclòs en una jornada de diversió per a 45 caçadors i la mort de sis individus.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.