Cap a la vaga social

Spots
Viernes, 23 Marzo, 2012

Cap a la vaga social el dia 29 de març: comitè de vaga general Eixample dreta

Veïns i veïnes de l'Eixample, i què podem dir que no sapigueu ja! Totes hem patit i comprovem diàriament l'empitjorament de la sanitat quan ens allarguen les llistes d'espera, tanquen CAPs o ens volen cobrar un euro per recepta; el de l'ensenyament quan ens treuen les beques, augmenten les taxes, redueixen professors i precaritzen les seves condicions laborals; la disminució dels serveis, quan suprimeixen les línies d'autobús, augmenten el preu del bitllets, de l'aigua, de l'electricitat, etc.

Totes patim diàriament les retallades en els salaris dels que tenen un lloc de treball, de pensions als jubilats, d'ajudes socials a les persones més desfavorides, la desesperació dels que estan a l'atur i la marginació dels que buscant-se la vida, se la jugaren creuant mars o deixant part d'ella molt lluny d'aquí.

I ara ens diuen que cal aconseguir la "confiança dels mercats" perquè no hi ha diners. Si no n'hi ha, d'on han sortit el bilió d'euros que li han donat a la Banca a l'1%? (que quedi clar: 1.000.000.000.000 €) Si la seva confiança val un bilió, quant haurem de cobrar per la nostra paciència?

I, per rematar, desmantellen la legislació laboral, estableixen l'acomiadament lliure, imposen els baixos salaris i la precarietat laboral, i tenen la cara dura d'admetre que aquestes mesures no serviran per crear més ocupació.
Tot això ens demostra que no només estem davant d'una crisi econòmica, sinó davant d'un pla perfectament establert per privatitzar els serveis públics i la propietat social (Eurovegas, Port Vell, Parc Güell) i enfront d'una política destinada a rebaixar els salaris de les treballadores per augmentar el benefici empresarial a costa de l'empobriment i la marginació de capes cada vegada més amplies de població.

Per això, entenem que hem d'anar més enllà de la convocatòria realitzada per les organitzacions sindicals a un dia de vaga general, i convertir el proper 29 de març en un dia de lluita contra les polítiques i objectius del capital, perquè:

- Es tracta de canviar el sistema; no de negociar engrunes

- Es tracta de de mantenir una actitud de lluita permanent; no de realitzar actes simbòlics d'un dia que s'esgoten en si mateixes

- Només la convivència i la mobilització de veïnes i treballadores, organitzades autònomament i participant de forma activa en les decisions que determinen la nostra forma de viure, exercirà la pressió necessària per forçar el canvi. No ens serveixen les organitzacions sindicals que es limiten a negociar amb la patronal el preu del nostre treball, ni els partits polítics que ara s'oposen al que ells mateixos van començar.

Per això:
Convidem a tots els col·lectius, organitzacions del barri i persones que desitgin participar a títol personal, a unir-se al COMITÈ DE VAGA els dilluns i els dimecres previs al 29 de març a les 20h a la plaça del Fort Pienc per impulsar tot tipus d'activitats de protesta i transformi la jornada de vaga general en una jornada de lluita contra l'agressió i en defensa dels nostres drets.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.