Violència taurina a França

TVAnimalista
Saturday, 8 October, 2011

Prop d’un centenar d’activistes procedents de diferents llocs de França i Bèlgica es van reunir a Rodilhan (prop de Nimes) per protestar contra l’espectacle “Llavors de torero” que pretén normalitzar la cultura de la tortura i mort dels bous i vedells i formar a futures generacions en la tauromàquia.

El centenar d’activistes es va dividir en dos grups, el primer va desplegar pancartes demanant l’abolició de l’ús dels animals en festejos i el segon va formar un cercle al mig de la plaça, lligant-se entre ells amb cadenes per evitar que els fessin fora amb facilitat.

Llavors van començar els insults i les agressions per part del públic que fins i tot va carregar amb una violència extrema contra els activistes. Ruixats amb mànegues d’aigua, aguantant cops de puny, puntades de peu, bufetades, escopinades… fins i tot dues activistes van patir agressions sexuals i van ser mig despullades pels aficionats taurins que van arrencar-li la samarreta a una i a dues d’elles els van arribar a treure o a arrencar els sostenidors que els aficionats s’anaven passant com un trofeu de guerra.

Els activistes denuncien que, durant les agressions, també van ser víctimes de robatoris i que els van trencar càmeres fotogràfiques i de vídeo. De la mateixa manera, un periodista de France3 va ser expulsat de l’escena pels aficionats taurins que no volien que quedés constància del seu comportament.

L’acció va durar prop de 20 minuts durant els quals, en cap moment, la policia va intervenir per socórrer als activistes que van ser víctimes de l’odi del públic. Les persones que estaven encadenades van patir tot tipus d’agressions i finalment van ser arrossegades fora de la plaça, moments en que es van produir nous actes de violència aprofitant l’ús de la força bruta i que no van ser contestats pels activistes, que tenien la consigna de no respondre a cap tipus d’agressió.

Els organitzadors de la protesta no dubten a qualificar l’actuació del públic de bàrbara, tant per la violència que desencadenen contra els animals humans com contra els animals nohumans, es lamenten de l’odi, agressivitat i violència de les que van ser víctimes i , sobretot, de no haver pogut aturar la matança de sis vedells que van ser travessats amb tot tipus d’instruments tallants fins la seva mort.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.