“Per unes Fogueres sense Sang”

TVAnimalista
Saturday, 16 June, 2012

L’organització Alacant Animalista ha organitzat, per quart any consecutiu, la manifestació “Per unes Fogueres sense sang”, amb motiu de les diferents corridas que tindran lloc durant la celebració de la setmana de “Fogueres de Sant Joan” a Alacant.

Al voltant de 250 activistes han recorregut els carrers més cèntrics de la ciutat per a finalitzar a la Plaça de Toros on s’ha donat lectura al manifest. A l’acte han participat diferents organitzacions animalistes com AnimaNaturalis, Fauna Libre, Plataforma para la Dignidad Animal o Asoka. També hi ha hagut representació per part del Partit Animalista PACMA. A més de les diferents consignes per l’abolició de la tauromàquia, la manifestació ha comptat amb la participació d’una batucada que s’ha encarregat de posar el ritme durant tot el recorregut.

A l’arribada a la plaça, el portaveu de AlicanteAnimalista ha donat lectura al manifest, en el qual s’esmentava a les víctimes que aquests dies cauran en nom de la tauromaquia:

“Durant els propers dies, seran sacrificats en un espectacle públic desenes de toros. El motiu de la tortura i assassinat al que se’ls sotmetrà és la diversió que alguns veuen en aquesta cruel tradició. Els que estem aquí, no tolerarem que la por i el patiment de qualsevol animal sigui símbol de festivitat alguna”.

També s’ha fet al·lusió a tots els animals que diàriament moren en nom del especisme:

“El fet de pertànyer a altra espècie no fa que deixem de ser també animals. No som superiors, simplement diferents. Precisament, la nostra capacitat de raonar hauria de fer-nos entendre que no és ètic considerar a la resta d’animals com a objectes per al nostre ús”.

S’ha finalitzat l’acte recordant el lema d’aquesta convocatòria anual:

“NO A LA TAUROMAQUIA, PER UNES FOGUERES SENSE SANG, PER UNEIXES FOGUERES SENSE SANG!”

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.