IN SITU: Protesta antitaurina a València, “A mi m’han matat aquestes Falles”

TVAnimalista
Sunday, 25 March, 2012

Gairebé un centenar d’activistes de AnimaNaturalis es van convertir aquest diumenge a València en els toros que seran assassinats a la Fira de Falles 2012.

Vestits de dol i portant caretes de toro, els voluntaris sostenien un cartell que deia: “A mi m’han matat aquestes Fallas”. Durant l’esdeveniment, els activistes han proclamat consignes com ‘Per unes Falles sense tortura’, ‘Per unes Falles sense crueltat’, ‘Tauromaquia abolició’ a l’ajuntament de València, moments abans de la tradicional ‘mascletà’, davant milers de persones.

‘En una societat moderna i civilitzada no han de tenir cabuda aquest tipus d’exhibicions de violència, en les quals el dolor i el patiment d’un animal són festejats com un divertiment per a gaudi d’un públic que, per cert, cada vegada és menys nombrós’, va indicar Natalia Rizzo, sotsdirectora de AnimaNaturalis Espanya.
‘Els ciutadans tenim davant nostre la gran oportunitat històrica de rebutjar aquest tipus d’espectacles i donar un pas cap a endavant per a aconseguir unes festes lliures de crueltat amb els animals’.

Convé recordar que, segons estudis sobre l’afició als toros a l’estat espanyol, com el realitzat a l’agost de 2008 per l’empresa IG-Investiga, més del 67% de la població manifesta tenir un interès nul en les corridas de toros. ‘No és només que no compta amb el suport de la immensa majoria de la població, sinó que resulta vergonyós que la Comunitat Valenciana es gasti ingents quantitats de diners públics en aquest cruel i atroç espectacle, mentre és la comunitat més endeutada d’Espanya’, assegura Rizzo.
Des de AnimaNaturalis es considera que no té sentit que, mentre a Espanya s’estan retallant milers de milions d’euros en educació i en sanitat pública, governs com el valencià inverteixin tants diners públic en el manteniment de la plaça de toros i en aquesta fira.

A pesar de les constants rèpliques dels vianants, la performance es va desenvolupar amb total tranquil·litat durant més de mitja hora, temps en el qual es van corejar lemes antitaurins, es va llegir un manifest i es va produir un minut de silenci, en memòria de totes les víctimes de la tauromàquia.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.