Dia Sense Carn 2012

TVAnimalista
Tuesday, 20 March, 2012

Les organitzacions Igualdad Animal i AnimaNaturalis han congregat aquest dimarts a més de cent persones en dues accions diferents celebrades al centre de Barcelona per a commemorar el Dia Sense Carn.

Una vintena d'activistes de AnimaNaturalis, organització que du vuit anys consecutius celebrant aquesta data, ha intentat organitzar un flashmob consistent en un gran picnic a La Rambla, que ha resultat efímer al ser desallotjats per la Guàrdia Urbana en menys de cinc minuts per, segons aquesta, no disposar dels permisos necessaris per a realitzar l'acció.
En el comunicat emès per AnimaNaturalis, la directora de l'entitat, Aïda Gascón, ha animat a la ciutadania a fer un "petit esforç" per a promoure una alternativa d'alimentació saludable, ètica i respectuosa amb els animals.
En altres ciutats de països com Argentina, Xile, Colòmbia, Equador, Mèxic, Veneçuela i Espanya, AnimaNaturalis ha organitzat tallers de cuina, passis de vídeos, degustacions de menjar vegà i altres activitats per a informar sobre les opcions ètiques, saludables, nutritives i saboroses per a alimentar-nos sense productes d'origen animal.
D'altra banda, sis activistes d'Igualdad Animal han protestat davant la Catedral de Barcelona, plastificats i coberts de sang artificial en grans safates que recorden a les que es troben als supermercats, per a protestar per l'ús d'animals com productes per a menjar.
Acompanyats per desenes d'activistes que sostenien cartells reivindicatius, han recordat que el Dia Sense Carn, celebrat a nivell mundial des de 1985, pretén conscienciar a la població sobre els beneficis de l'alimentació vegana i les alternatives existents al consum de carn i lactis, lliures d'explotació animal, i en aquest acte, i segons la portaveu d'Igualtat Animal a Catalunya, Marta Mundó, per a “mostrar que en una safata de carn abans havia algú que volia viure igual que tots nosaltres”.
El Dia Mundial Sense Carn, té com objectiu ajudar a les persones a involucrar-se en una dieta lliure de crueltat i violència, exposant al públic l'ètica i els beneficis d'una alimentació vegana, alhora que promoure un estil de vida vegà que impliqui no participar en qualsevol forma d'explotació dels altres animals.
Igualdad Animal ha convocat actes en diferents ciutats per a reivindicar el veganisme com Caracas, Madrid, Sevilla, Roma i Londres.
Per la seva banda, el Partit Animalista, PACMA, ha emès un comunicat en el que aplaudeix les celebracions i esdeveniments organitzats en multitud de ciutats del món i ha aprofitat per a demanar al Govern i a les Comunitats Autònomes que ofereixin l'opció vegetariana als menús dels menjadors de les administracions públiques i als col·legis, animant a tot el món a conèixer els beneficis d'una alimentació lliure d'explotació animal, bona per a la salut de les persones i sostenible amb el medi ambient i recursos dels països del tercer món.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.