Dia de la mare (humana o no)

TVAnimalista
Tuesday, 8 May, 2012

DefensAnimal.org va organitzar la 6a edició de l'acte "Respecte per a totes les mares, humanes o no", diumenge al matí, a la Plaça de la Verge de València.

Una vintena d'activistes van informar al públic que passejava per aquesta cèntrica plaça, mitjançant cartells i díptics informatius de quatre idees bàsiques; que els humans també som animals, que objectivament és tan injust discriminar a algú en funció de la seva raça o sexe com discriminar-lo en funció de l'espècie a la qual pertanyi, que totes les mares mereixen el mateix respecte i consideració, sense importar si són humanes, truges, vaques, abelles, ovelles..., concloent que hem de deixar de ser especistes, i per coherència i justícia hem de ser vegans i veganes.

El portaveu, Luis Pérez va explicar com reaccionaven les mares que passejaven amb els seus fills i filles, a les quals els demanaven que fessin un exercici d’empatia, de tal manera que imaginessin que eren, per exemple, una vaca i que els haguessin forçat l'embaràs inseminant-les contra la seva voluntat, que quan hagués nascut el seu fill l'hi haguessin robat per a engreixar-lo i assassinar-lo als 4 mesos, venent-lo trossejat com a carn de vedella i que, mentre succeïa tot això, li haguessin succionat els pits per a robar-li la llet que era per al seu fill... Les mares que escoltaven l'explicació entenien la injustícia que suposa la petició d'un producte lacti, o del cadàver trossejat d'altre individu per a menjar-se'l.

DefensAnimal.org treballa l'empatia perquè considera que la millor manera d'entendre una injustícia és imaginar que ets la víctima. D'aquesta manera les persones també entenen que no es demani una regulació o reforma de les lleis perquè se'ls exploti d'una altra manera, ni que es demani el consum d'explotació ecològica, perquè les víctimes mai demanarien un menor perjudici, sinó cap perjudici.

Font: defensanimal.org

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.