Compromisos polítics a Animaladda

TVAnimalista
Friday, 14 October, 2011

La setena edició del Saló pel Benestar i la Defensa de l’Animal Abandonat, Animaladda, ha comptat amb la presencia de la plana major de la política durant la seva inauguració, amb el Conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí que va apuntar com a novetats que, al novembre, la Generalitat estrenarà un registre informàtic únic per a centralitzar les dades dels censos de tot el país, sistema que, segons el conseller, permetrà trobar amb més facilitat a les persones responsables dels animals domesticats perduts i sancionar, tal i com indica la llei, als que els abandonin.

Això, però, té una lectura no tant optimista per a la representant de la Comissió Interlocutora de Protectores d’Animals de Catalunya, Alba Jornet, que considera que un nou registre informàtic no solucionarà tots els problemes existents si no es produeix, alhora, un canvi en l’actual titularitat privada del cens dels animals.

El conseller també va presentar com a suposada novetat la presentació del Reglament com a instrument per poder aplicar la llei de Protecció dels Animals a Catalunya.

Per a la presidenta de la Comissió Interlocutora de Protectores d’ANimals de Catalunya, Carla Cornella, la presentació de l’esborrany número 13 del Reglament no pot ser considerat una novetat i explica que, en cas d’aprovar-se aquest, tampoc no seria d’aplicació immediata.

Un altre dels temes que va ser abordat durant la presentació del Saló va ser la construcció de la nova gossera municipal de Barcelona, sobre la qual el conseller de Presidència, Jordi Martí, va apuntar que, “en poques setmanes” tancaran el projecte i que la seva intenció és tenir llest el projecte abans que finalitzi el mandat.

El projecte existent, que havia estat aprovat pel mandat anterior, va ser paralitzat pel mateix govern de Convergència, deixant sense efecte l’adjudicació de terrenys que s’havia fet a Montjuïc, al·legant que no s’havia produït la modificació del planejament urbanístic necessari per a poder executar el contracte.

L’actual gossera de Barcelona data dels anys setanta, i les instal·lacions, ja obsoletes, acullen molts més animals dels que hi poden viure amb dignitat i seguretat fins que trobin una nova familia d’adopció.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.