Actes pel Dia de l'Animal de Laboratori

TVAnimalista
Tuesday, 24 April, 2012

Diferents organitzacions de Drets Animals han sortit al carrer per reclamar la fi de la investigació científica que impliqui l’ús d’altres animals.

AnimaNaturalis ha realitzat accions a diferents ciutats de l’estat espanyol, on han denunciat que la experimentació amb animals no humans és una de les pràctiques d’explotació més discutides, ja que no només les ciències mediques, físiques i biològiques utilitzen animals als seus laboratoris, sinó també la indústria militar, cosmètica, la del tabac i la química en general.

Als laboratoris, els animals poden ser privats d’aigua o menjar, de son, enverinats, emmalaltits, mutilats, sotmesos a processos invasius com aplicar productes irritants a la pell o als ulls, sotmesos a estrés psicològic o físic, irradiats, cremats o gasejats. Tot això sense anestèsics o analgèsics que puguin interferir en els resultats.

L’acte de Barcelona ha comptat amb Gerard Quintana com a espectador conscienciat que ja ha mostrat, altres cops, ser una persona amb capacitat d’entendre les interaccions entre individus sense prejudicis d’espècie.

Defensa Animal ha realitzat una protesta amb el lema “por una ciencia sin víctimas” on vint activistes han mostrat cartells, repartit centenars de díptics informatius i denunciat la ciència especista, és a dir, la ciencia que discrimina els animals que no pertanyen a l’espècie humana i són usats en tot tipus de practiques. Segons el seu portaveu, Luís Pérez, “l’actitud dels científics especistes és tan injusta com la dels científics racistes en la que, per exemple, els científics nazis experimentaren en jueus o gitanos”. En tot moment van informar al públic que els humans també som animals i que per justícia hem de ser vegans, respectant en el dia a dia els interessos de tota la resta d’individus amb els que compartim el planeta.

Igualdad Animal i Equanimal han realitzat un acte on activistes han representat les proves a les que són sotmesos milions d’animals víctimes de l’experimentació, altres han mostrat cartells amb imatges reals d’animals sotmesos a cruels proves i han desplegat una gran pancarta des del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona on es demanaven drets per a tots els animals.

Aquestes entitats tenen previst realitzar accions durant tot el mes per cridar l’atenció sobre la realitat que s’amaga darrera dels murs dels centres d’experimentació i per crear un debat en la societat que qüestioni aquesta pràctica que pren la vida de milions d’animals al món.

Cap entitat s’oposa a l’avanç científic, ni al progrés i descobriment de formes efectives de combatre malalties, però sí que reclamen que aquest avanç es produeixi a través de mètodes que no utilitzin a altres animals.

Segons dades del Ministeri de Medi Ambient, durant el 2010 van morir a l’estat español prop d’un milió i mig d’animals, xifra que no inclou els animals invertebrats que també són usats i que també són capaços de sentir i tenir interessos propis.

Nacions Unides va declarar el 24 d’abril com a Dia Internacional de l’Animal de Laboratori en commemoració de la data de naixement de Lord Lodwing, president d’un comitè anglès que des del 1875 lluita contra l’experimentació amb animals no humans.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.