Raval

RESPONSABILITATS POLÍTIQUES DAVANT EL CAS DE JUAN ANDRÉS?

play
Sunday, 1 December, 2013

Mossos imputats [Contrainfos 57]

play
Tuesday, 5 November, 2013

Escarni a Mercè Homs i compareixences posteriors del conseller d'interior.

Mort al Raval

play
Thursday, 17 October, 2013

Espais de lleure restringits al Raval [Contrainfos]

play
Tuesday, 28 May, 2013

Comença a ser habitual que espais que representaven un punt de trobada per la realització d'activitats conjuntes en determinats barris, passin a ser gestionats , restringits i controlats per l'ajuntament de Barcelona. Aquesta pista de futbol, ping pong,... que es troba molt aprop de la rambla del Raval, s'ha vist afectada per unaregulació d'entrada que tan sols obre per les tardes a partir de les 16.00. Quin és el motiu? li preguntem a la gent del barri. 

Contrainfos 47

play
Tuesday, 28 May, 2013

En aquest contrainfos parlem de la roda de premsa i del desallotjament
de la UB, de la convocatòria internacional contra la empresa Monsanto,
de les movilitzacions de 1de juny contra la troika i la repressió, del
centre social ocupat Can Piki Pugui, de la campanya-verkami de la
Directa i d'un espai de lleure restringit al barri del raval.

MASALA, periòdic d'informació, denúncia i crítica social de Ciutat Vella

play
Saturday, 15 September, 2012

Després de 10 mesos de descans que han servit per a replantejar i repensar el projecte, el proper 15 de setembre tornarà als carrers dels barris de Ciutat Vella de Barcelona la revista Masala, donant continuïtat així a més de 10 anys d'existència. Les pàgines de la revista escrites en català, castellà, àrab i urdú han esdevingut un espai de referència per entendre el que passa a la complexa realitat del Raval, el Gòtic, la Ribera o Sant Antoni, i de com tot això es vertebra i es relaciona amb el conjunt de la ciutat.

masala.cat
twitter: @masalaCV
facebook: MasalaCiutatVella

Oscuros Portales

play
Tuesday, 6 December, 2011

Documental sobre civismo, especulación inmobiliaria y prostitución en Barcelona.
"Situado en el centro histórico de la ciudad, el viejo Barrio Chino se había convertido en un suculento pastel inmobiliario. En su Frontera Norte, una legión de cívicos acuartelados en museos, universidades y centros de cultura contemporánea aguardaba a que la policía les despejase las calles de insolventes para apoderarse de ellas. En su Frontera Sur, los lugartenientes de la industria turística desembarcaban sus tropas de ociosos desde los modernos cruceros atracados en el puerto. Un asedio en toda regla había empezado, una guerra que se cebaba en las mujeres de la calle. Se luchaba casa por casa..."

Desde mi Ventana (Adèle O'Longh, 2007)

Thursday, 1 May, 2003

Desde mi ventana (Adèle O'Longh, 2004)
DVD 120 minuts, gravat en MiniDV, Format 4:3
Distribuït per "La Magrana" amb el llibre "De Beauchastel a Barcelona"

"Desde mi ventana" és un documental de creació gravat i muntat per Adèle O'Longh entre 2002 i 2003, des de la finestra del seu pis cantonada C/ Robadors amb C/ Sant Rafael, al barri del Raval de Barcelona. Per aquests emblemàtics carrers de l'antic barri Xino de la ciutat comtal veiem circular un seguit d'éssers d'orígens i ocupacions diversos que conviuen quotidianament amb els membres de l'Ateneu del Xino, els assidus als bars i locals d'oci, les treballadores sexuals, els clients d'una perruqueria afro, la pasma, els coloms, i els veïns de tota la vida com el Bienvenido, el Jesús, l'Antonio, i la Maria. Les transformacions de l'entorn de l'anomenada "Illa Robadors", els processos de gentrificació i rehabilitació de la zona, per no parlar d'especulació pura i dura, afecten profundament el dia a dia de tots aquests veïns i veïnes. El caràcter marcadament impactant d'algunes seqüències queda ben compensat per l'experimentalitat de la càmera i el muntatge poètic. L'estil en la posada en forma permet així prendre certa distància per comprendre millor com evoluciona la vida que es desenvolupa de forma quotidiana davant la càmera, en aquest indret avui dia completament transformat per blocs de vivendes i locals, una gran plaça i la nova filmoteca. Aquest DVD va ser publicat l'any 2007 per "La Magrana" juntament amb el llibre "De Beauchastel a Barcelona", novel·la breu que narra la història d'un avi d'un petit poble del sud de França qui en perdre la seva dona se'n va a viure amb la filla al pis del Raval, on els records del passat s'entrellacen amb el present del barri.

http://archive.org/details/DesdeMiVentana14adleOlongh2004

http://archive.org/details/DesdeMiVentana24adleOlongh2004

http://archive.org/details/DesdeMiVentana34adleOlongh2004

http://archive.org/details/DesdeMiVentana44adleOlongh2004

Acoso policial en el Raval a las trabajadoras del sexo

play
Monday, 16 February, 2009

Aquest breu vídeo pretén informar sobre la situació de violència i assetjament que estan patint actualment les prostitutes del Raval per part de la guàrdia urbana.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.