noticies curtes

Contrainfos 11. Observador de la Informació

play
Wednesday, 4 April, 2012

En aquesta edició parlarem de la focalització mediàtica cap a determinats temes, importants per una banda, però al mateix temps perfectament dissuasoris d’allò que realment volen amagar i fer caure en l’oblit. Es per això que com a exemple i com a foto de la quinzena parlarem de la guerra de portades que van dur a terme el passat 15 i 16 de març, els diaris ABC i Avui amb el fons vermell i la Ñ espanyola en primer plà es feia referència a l'aprobació de la llei de consultes populars (perquè alguns ajuntaments no volen que ondeji la bandera espanyola als seus balcons i han convocat referendums per decidir-ho). I d’altra banda continuant també amb l'ofensiva per part de Madrid contra la inmersió lingüistica, obligant als centres docents a aplicar també com a llengua vehicular de tots els cursos, el castellà. La resposta a aquest desviament d’atenció dels problemes de gestió política, no sabem si dir-li resposta o més aviat seguiment del joc, va venir per part d'El Punt-Avui el dia següent Es així com amb un parell de portades en diaris de tirada nacional, la guerra mediàtica ja estava engegada, les xarxes socials bullint de nacionalisme (català i espanyol) i la distracció assegurada mentre als carrers es repartia Rebeleu-vos i la convocatòria de vaga es veia desplaçada pels mitjans escampant aquests el desànim general. Canviem de tema i anem a veure la protesta duta a terme pels treballadors de canal9, per la manipulació i censura informativa, aplicada durant l’atac policial als estudiants del Lluis Vives de València del mes passat. Invitem a que treballadors d’altres canals prenguin exemple i lluitin per aquells principis informatius i comunicatius, en els que un dia van creure.

Contrainfos 11. Entrevista a Abderaman

play
Thursday, 12 April, 2012

A lespai l'entrevista parlem del Sahara amb Abderaman, membre del col•lectiu "lagrimas saharauis" i de la "lliga d'estudiants i joves saharauis a l'Estat Espanyol".

Contrainfos 11. Igualdad Animal

play
Tuesday, 20 March, 2012

Una nova accio del col.lectiu Igualdad animal es portava a terme el passat 20 de març, davanat la catedral de Barcelona en motiu del dia internacional dels drets dels animals.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.