inmigracio

Marcha per la Dignitat 21 de Set. (Contrainfos)

play
Saturday, 21 September, 2013

Centenars de persones migrades de quatre continents es van fer sentir com una sola veu per reclamar igualtat davant d'unes administracions que els neguen els drets més bàsics d'habitatge, treball i papers, les tres principals reivindicacions de la convocatòria del 21 de Setembre a la Plaça Sant Jaume.

Convocatoria Concentración Plaza Sant Jaume. Sábado 21 Septiembre 18:00H

play
Saturday, 21 September, 2013

TRABAJO, VIVIENDA, PAPELES Y DIGNIDAD PARA TODAS Y TODOS. Los
desalojados de las naves y fabricas del Poble Nou, hacen un llamamiento a
todas y todos, a los inmigrantes y la población en general, a

Resposta del Moviment Panafricà a Artur Mas{Contrainfos}

play
Wednesday, 11 September, 2013

El president de la Generalitat de Catalunya va realitzar comparacions de la lluita de Martin Luther King amb la diada nacional de l'11 de Setembre. Contrainfos ha parlat amb el president de la Federació Panafricana de Catalunya: Kéraba Dramé.

L'assemblea som 300 a la rambla del raval {Contrainfos}

play
Sunday, 1 September, 2013

Els exhabitants desallotjats de les naus del Poblenou realitzan activitats per tal de donar  coneixer la seva situció actual. El passat dia 1 de setembre va tenir lloc un menjador popular a la rambla del raval, convocant a la propera manifestació del proxim 21 de setembre: 18hs  a la plaça Sant Jaume.

El futur és nostre: La vida a Barcelona

play
Wednesday, 12 December, 2012

Un projecte de vídeo participatiu realitzat per joves estrangers no
acompanyats on es reflexiona al voltant del procés migratori, les
històries de vida personals, els somnis, l'aprenentatge, els rumors i
prejudicis de la societat d'acollida, els aspectes positius de la seva
vida a Barcelona, las dificultats per aconseguir residència legal a

Jornada Reivindicativa a la nau de Poblenou carrer Puigcerdà 9J (Contrainfos)

play
Sunday, 9 June, 2013

L'Assemblea solidària contra els desallotjaments van convocar una jornada reivindicativa al Poblenou aquest diumenge passat, 9 de juny a partir de les 14,30 hores (al carrer Puigcerdà, 127).

Desallotjament inmigrants Poblenou 7 i 10G, Contrainfos 32

play
Thursday, 10 January, 2013

Dilluns 7 de gener dues naus del carrer Zamora, on vivien i treballaven un centenar de persones, van ser desnonades a traves d’un operatiu conjunt de la Guardia Urbana, mossos d’Esquadra i Policia nacional, amb un avìs que els arribà el passat 21 de desembre.
El dijous 10 gener, els Mossos d’Esquadra van desnonar de manera irregular i sense cap ordre judicial un altre cop, als veïns subsaharians que es trobaven en una nau al poble nou, aquest cop al carrer sancho de avila. tal com moltes persones del barri coneixien portaven vivint allà nomès des del dia 7; just després del desnonament del carrer zamora
El desallotjament va ser força violent, es van fer servir gas pebre tot agredint a les persones que vivien a l’habitatge quan van entrar
van ser detingudes 8 persones de manera completament injustificada i se'ls imputen delictes de desobediencia, resistència a l'autoritat i usurpació de l’ inmoble.
5 dels detinguts es troben ara en llibertat amb càrrecs, i 2 han sigut traslladats al CIEs de la Zona Franca amb un procediment obret de expulsiò.
L'advocat dels immigrants, Andrés García, ha explicat que els Mossos d'Esquadra han actuat sense cap ordre judicial amb l'argument que era un delicte "in fraganti", si bé en opinió del lletrat és un "procediment irregular" perquè els subsaharians s'havien instal·lat a la nau fa més de 48 hores fets que han estat confirmats pels veíns de la zona.
En canvi, les fonts policials consultades insisteixen que l'ocupació de la nau s'havia produït el mateix matí

Aquests són els arguments legals de cara a aconseguir la permanencia en el pais , considerem que una persona encara que no compleixi aquests requisits també pot estar vivint aqui i quedar-se el temps que vulgui.

El moviment veïnal del Poblenou de Barcelona i entitats contra el Racisme "va preparar una Manifestació el dissabte dia 12 de gener.en la que hi van participar unes 300 persones. Els manifestants han denunciat els desnonaments d’aquesta setmana, dilluns al carrer Zamora i dijous al carrer Sancho d’Àvila, i l’erroni Pla Integral d’Assentaments de l’Ajuntament (que només ha comportat desallotjaments i es troba cada cop mes a prop de la criminalitzacio d’aquestes personés. L’ajuntament l’anomena pla de infra habitatge :

Les persones afectades pels desallotjaments dels assentaments, en la seva majoria inmigrants, han trobat en la recollida de ferralla o l'art una estratègia per a la subsistència, “després que la situació política i econòmica els hagi conduït a una exclusió social”, diuen les entitats. Per això demanen la llibertat sense càrrecs de les persones detingudes, i que “es garanteixi el dret a l'habitatge digne i estable per tothom, cosa que fàcilment es podria resoldre tot utilitzant la gran quantitat de locals i pisos buits que hi ha a la ciutat”.

Contrainfos 30

play
Tuesday, 18 December, 2012

En aquest Contrainfos hem anat a les Jornades de reflexió i acció per al tancament dels Centres d'Internaement d'estrangers i la manifestació convocada pels mateixos per anar juntes al CIE de la Zona Franca a Barcelona. Hem anat al I Seminario de Dinamización Local Agroecológica, parlem de la detenció en la que es troba Alfons detingut a Madrid i amb règim FIES desde la passada vaga general del 14N. De la gestió donada ara a la plataforma de joves i entitats del barri de Gràcia per la gestió del casal La Fontana, una mirada crítica de la marató de TV3 d'aquest cap de setmana i de la Gala de la Fi del Mòn que celebrarà LaTele.cat aquest 21 de Desembre a Can Vies al que esteu totes convidades.

Un nou Contrainfos tots els dimarts
s'emet al canal 37 de la tdt:

Dimarts - 15:00:00
Dijous - 15:00:00
Dissabtes - 15:00:00

Dilluns -21:00:00
Dimecres - 21:00:00
Divendres - 21:00:00
Diumenges - 21:00:00

contrainfos@latele.cat

Els il·legals són els CIE

play
Tuesday, 2 October, 2012

Els il·legals són els CIE. #stopCIEs

#stopCIEs
stopcies.wordpress.com

Els Centres d’Internament per a Persones Estrangeres són centres no penitenciaris on s’interna, a l’espera de ser expulsades, les persones estrangeres que han estat detingudes per trobar-se en situació administrativa irregular. És a dir, per no tenir papers.
Per tant, en aquests centres s’està privant a persones d’un dels principals drets humans, el de la llibertat, pel sol fet d’haver comès una falta administrativa, no un delicte. A més, també s’hi produeixen constants vulneracions greus d’altres drets fonamentals, que van des de maltractaments i manca d’higiene i sanitat, d’intimitat i de comunicació, a faltes importants de garanties socials, respecte a la integritat física i moral i tutela judicial.
A Europa hi ha 280 CIE’s. 11 a l’estat espanyol i 1 a Barcelona, a la Zona Franca. Els CIES són competència de la Direcció General de la Policia del Ministeri de l’interior, i de la Delegació i Subdelegació del govern estatal en cada comunitat autònoma. A la vegada que és la Comissaria General d’estrangeria i documentació l’encarregada de coordinar els ingressos i trasllats a nivell global

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.