feixisme

Manifestació Fora Feixistes dels nostres barris [Contrainfos]

play
Saturday, 21 March, 2015

Barri de La Verneda, Barcelona 21/03/2015.-Diferents plataformes i organitzacions veinals convoquen manifestació a La Verneda contra la recent ubicació del Casal Tramontana, organització feixista que promou el racisme al barri.

Contrainfos 98

play
Wednesday, 11 March, 2015

Contrainfos 98. Gravat l´11 de març a la manifestació Untiat contra el Feixisme d´Hospitalet

Contrainfos 21 -12 d'Octubre

play
Tuesday, 16 October, 2012

El passat 12 d'Octubre, dia d'exaltació patriòtica de l'estat espanyol es van aplegar un seguit convocatories amb diferents simbols polítics a la ciutat de Barcelona. Contrainfos va estar allà per fer-ne el seu anàlisi.

Contrainfos 16. Antifeixistes Hamburg

play
Thursday, 14 June, 2012

El 2 de juny una marxa de neonazis autoritzada per l’administració, tenia lloc a la ciutat d’Hamburg,

Un miler de nazis sortien als carrers d’ Hamburg per protestar contra el muticulturalisme i la tolerància.
D’altra banda, un nombre deu vegades més gran de persones es reunien per expressar la repulsa cap aquest tipus de protesta, contra els grups d’extrema-dreta i el seu consentiment per part de les autoritats.
Tot i el desplegament desmesurat de 4.400 policíes per suposadament garantir la seguretat, no van poder evitar els enfrontaments.
Els manifestants antifeixistes, anarquistes i de diferents sectors de l’esquerra política, van boicotejar l’ acció neonazi, aixecant barricades amb contenedors de deixalles i cremant materials davant el recorregut pel qual havia de pasar la manifestació feixista.

Els disturbis es van extendre durant hores als carrers de la ciutat, mentre la policía carregaba amb mangueres d’aigua a pressió contra els manifestants antifeixistes.

Segons fonts policials, 38 policíes resultar ferits i 10 dels seus vehicles cremats; es va tallar part de la circulació de trens elèctrics i de metro.

Resultat, 700 detingudes i criminalització de la protesta en comptes d’una crítica que permeti entendre la legitimitat de la mateixa. Focalització de la violencia tant dels manifestants com dels cossos policials.

En aquest sentit, el canal de televisió N-24 va comunicar que els policíes van actuar amb massa contundència, publicant tambè un video de RT on es veía com la policía colpejaba amb Porres als manifestants mentre aquests es trobaven en una actitut totalment pacífica.

Una altra sèrie d’enfrontaments, segons les informacions aïllats, entre joves i neonazis durant la vesprada del dia anterior a la manifestació, van deixar un total de 8 cotxes policials incendiats i nombroses destrosses de mobiliari urbà.

L’Alemanya antifeixista una vegada més aconsegueix no deixar espai a la detra, en un moment, que amb el pretext dels desastres provocats per la crisi econòmica, intenta obrir vies per sortir de les seves cendres.

Contrainfos11. Atac feixista a Manresa

play
Saturday, 24 March, 2012

Atac que va perpetrar un grup organitzat d'extrema dreta divendres a la nit contra joves que esperaven per a accedir a l'interior de la sala Stroika de Manresa, on poca estona després havia de començar un concert dels grups de música antifeixistes KOP i Non Servium. El grup ultradretà va aparèixer de cop i volta des d'una de les cantonades del polígon industrial, a peu, encaputxat i fortament armat amb pals de ferro i bengales. Segons han detallat testimonis presencials, es tractava d'un grup d'entre 15 i 20, força corpulents i molt ben organitzats. Van cridar en diverses ocasions: "Sieg Heil" –expressió molt utilitzada al règim de Hitler– i "guarros", un fet que reforça la tesi de l'agressió neofeixista. Van posar les bengales enceses a terra, a tres metres de distància una de l'altra, per tal de generar un escut de protecció que els permetés actuar amb més impunitat. Tres joves apallissats i intent d'incendiar un vehicle amb altres joves a dins Tres joves d'uns 20 anys d'edat van ser les seves víctimes, sembla que del tot aleatòries. Cops de barra de ferro i puntades de peu durant prop de dos minuts, després van sortir corrent fins al carrer de darrera, on sembla que tindrien els vehicles aparcats per a l'escapada. Durant l'atac també van intentar ferir un altre grup de joves que eren dins d'un vehicle, llançant al seu interior bengales per tal d'incendiar-lo. El resultat fou dramàtic. Un jove ferit molt greu que va quedar estés a terra inconscient –amb pèrdua abundant de sang a conseqüència de les greus ferides al cap–, i que ara es troba a l'UCI de l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa, un altre ferit de consideració però que evoluciona favorablement a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, i un tercer que va patir ferides més lleus i que va ser donat d'alta. Mossos d'Esquadra ha informat que investiguen una pista dels agressors però, de moment, han qualificat els fets com a "baralla" i no han donat cap detall de les pesquises policials.

Feixistes i neonazis celebren la hispanitat al cim de Montjuïc

play
Wednesday, 12 October, 2011

http://www.setmanaridirecta.info/node/832

Uns 250 individus s’han aplegat aquest matí a la Plaça Sant Jordi de Barcelona convocats per la Comisión 12 de Octubre i el partit nacional-socialista Democracia Nacional (DN) per realitzar el ja tradicional homenatge a la bandera espanyola.

Concentració Antifeixista a L'Hospitalet del Llobregat. PxC ni aquí ni enlloc!

play
Saturday, 23 October, 2010

Degut a l'acte organitzat pel partit ultradretà Plataforma x Catalunya varis col·lectius de la ciutat i del Baix Llobregat han mostrat la seva repulsa a aquests amb concentracions tant al matí com a la tarda del dia 23. La de la tarda, feta just davant del centre comercial La Farga, ha estat blindada per la Brigada Mòbil dels mossos d'esquadra que no han deixat que les concentrades antifeixistes poguessin apropar-se a la porta d'on feien l'acte.Desde la Tele recolzem totes aquestes concentracions Antifeixistes i condemnem aquest partit com d'altres que fomenten l'odi i el racisme cap a les persones nouvingudes i totes aquelles altres que discrepin d'aquests pensaments ultrafeixistes.

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.