Esquerra Eixample

Chromakeying - Fem desaparèixer els murs de Germanetes!

play
Saturday, 25 January, 2014

En el marc de la Jornada d'inauguració de l'Espai Germanetes, es va presentar, entre d'altres, aquest projecte enmarcat en els DISPOSITIUS POST D'IDENSITAT en el que la Laia Solé en col·laboració amb les veïnes i veïns ens va ensenyar com seria el carrer Consell de Cent sense el mur que el separa del solar de més de 5000 m2 que l'ajuntament fa 12 anys que té abandonat al centre de Barcelona.

Taller dispositius mòbils IN/OUT al solar de Germanetes!

play
Monday, 16 July, 2012

Del 16 al 21 de Juliol de 2012 es va realitzar el taller de "dispositius IN/OUT" dirigit pels col·lectius 'MAKEA tu vida' i 'Recreant Cruïlles' en col·laboració amb el 'Master de disseny, art i espai públic de l'escola ELISAVA' a les instal·lacions d'HANGAR.

Durant el taller es van projectar diferents propostes d' Objecte Barrial No Invasiu per dotar al col·lectiu que ja fa temps que reclama l'ús públic d'aquest solar d'una eina de visualització i treball per les múltiples activitats que realitzen a la cruïlla dels carrers Consell de Cent i Comte Borrell.

La jornada va acabar amb una ja tradicional paella. Et perdràs la propera? ;)

Si estàs interessat en utilitzar l'artefacte, posa't en contacte amb Recreant Cruïlles. La nostra idea és que pugui ajudar a totes les persones i col·lectius que lluiten dia a dia per una ciutat millor a aconseguir els seus objectius.

Recreant Cruïlles, junts farem nostre l'espai públic!

Caminant 24 hores al voltant d'una illa de l'Eixample per reivindicar un solar

play
Friday, 22 June, 2012

El col·lectiu Recreant Cruïlles de l'Assemblea de l'Esquerra de l'Eixample (https://recreantcruilles.wordpress.com), ha organitzat una Marxa de 24 hores caminant al voltant de l'illa de les Germanetes. Ho fan per seguir reivindicant les promeses d'equipaments educatius i esportius de l'Ajuntament de Barcelona, i per protestar per un solar que porta 12 anys en desús.
La marxa, on sempre hi ha hagut algú caminat, ha durat de les vuit del vespre del divendres 22 fins a els vuit del vespre del dissabte 23, on ha enllaçat amb la revetlla de Sant Joan que el mateix col·lectiu ha organitzat a la cruïlla dels carrer Consell de Cent i Comte Borrell.

L'ajuntament destrossa l'exposició veïnal al solar de Germanetes!

play
Wednesday, 17 October, 2012

Després de dues jornades en les que vam recollir el testimoni fotogràfic de les veïnes i veïns de l'Eixample amb les idees que tenien pel solar de les Germanetes propietat de l'ajuntament i en total estat d'abandonament des de fa 6 anys, vam decidir exposar les fotos que el col·lectiu IN/OUT ens havia ajudat a fer.

Per això vam demanar permís a l'ajuntament de Barcelona per a fer una exposició al mur del mateix solar però, per sorpresa nostra, un cop han vist que el que es reclamava a l'exposició no era del seu gust, només 10 dies després han destruït la feina en la que totes haviem posat tanta il·lusió.

Invitació a la penjada de cartells Inside Out a Germanetes

play
Sunday, 7 October, 2012

En motiu dels actes de la Festa Major de l'Esquerra de l'Eixample des de Recreant Cruïlles hem preparat aquesta activitat de penjada de les fotos que hem anat fent als veïns i veïnes en els diferents actes que s'han realitzat al voltant de la lluita pel solar de Germanetes.

Així doncs, us animem a venir a donar un cop de mà amb els cartells i a gaudir de la paella popular que haurem preparat (i ja en van 4!) i el concert en acústic a primera hora de la tarda per ajudar a fer-la baixar.

No hi falteu!

Segon taller informatiu sobre l'Illa de Germanetes

play
Thursday, 22 March, 2012

Des de Recreant Cruïlles, un grup de treball de l’assemblea de l’esquerra de l’eixample sorgida a partir del moviment del 15M de 2011, portem mesos treballant en el projecte de recuperar el solar de l’antic convent de les Germanetes dels pobres perquè pugui ser utilitzat per les veïnes i veïns del barri, un dels més plens de cotxes i mancats d’espais verds de la ciutat.

El dijous 9 de febrer vam organitzar un taller informatiu obert a tothom per explicar el que estàvem fent en el que van venir més de 60 persones -alguns representants de diverses entitats- a aportar les seves idees, i el passat dijous 22 de març en vam fer un altre amb una afluència de gent similar en el que vàrem poder treballar més a fons i en grups les idees que vam recollir en el primer taller.

També vam començar a preparar el següent pas per aconseguir aquest objectiu de poder implantar al solar diferents activitats esportives i un hort urbà per fer d’aquest espai un punt de trobada cultural i social mentre seguim apostant fort per la peatonalització d’alguns carrers i la reivindicació escolar i dels equipaments que l’ajuntament havia promès que hi construiria.

Així doncs, us convidem a totes a venir a l’acte festiu que hem preparat pels propers dies 11 i 12 de Maig al davant del solar, a la confluència dels carrers Consell de Cent i Comte Borrell, on farem activitats a l’aire lliure durant tot el dia i per a totes les edats!

Recordeu que per al matí del dia 11 els mestres i l’agrupació d’AMPA’s de les escoles públiques, juntament amb d'altres entitats del barri, ja estan preparant tot un seguit d’activitats per als més menuts, com porten fent els darrers 11 anys per reivindicar la creació d’un "Camí Amic" que permeti als nens i nenes del barri viure i anar a l’escola per uns carrers no tan saturats i més segurs. No us ho podeu perdre!
També volem agrair a totes les persones i entitats que han fet possible la realització d'aquesta festa ciutadana.

I ja sabeu que podeu seguir-vos informant i aportant idees al projecte a través de la nostra pàgina web de http://recreantcruilles.wordpress.com , el nostre correu electrònic o venint a les reunions que fem cada dijous.

Ens veiem el dia 11 de maig per fer sentir la nostra veu: Junts farem nostre l’espai públic!

Primer taller informatiu sobre l'Illa de Germanetes

play
Monday, 5 March, 2012

(9 de Febrer) En el taller ens vam aplegar més de 60 persones de diferents col·lectius i associacions, fent palesa la preocupació que suscita al barri la manca d’equipaments i la incongruència que suposa el fet de mantenir un solar com el de germanetes en la situació d’abandonament actual, i per a dialogar sobre les possibilitats que ofereix al barri aquest espai.

Des del grup de Recreant Cruilles volem agrair-vos a tots i totes la vostra participació en el taller, i els ànims i l’empenta que ens heu donat per a seguir endavant. Immediatament ens posarem a treballar en preparar una propera trobada per al mes vinent, en breu en rebreu la invitació.

I els nostres agraïments també als companys de Sant Antoni per aquest vídeo que han fet sobre la trobada.

PROPER TALLER: 22 DE MARÇ A LES 19H A LA CASA GOLFERICHS (Gran via, 491)

VINE I PARTICIPA!

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.