LaTele recupera les emissions en el Canal 37 de la TDT

Dilluns, 9 Desembre, 2013 - 20:00

No, no és "Matrix", ni és el dia de la marmota... El passat dimarts, 3 de desembre, la Generalitat tornava a precintar, per segona vegada aquest any, els equips pels quals emetia LaTele i, també, per segona vegada, tornem estar a l'aire!

Tornem a recuperar el senyal i a seguir comunicant, informant, creant... Seguim intentant construir una altra manera de fer televisió. Una televisió de tots, de totes les que pensem que les coses es poden fer l'una altra manera, des de baix. Una televisió que no depengui ni de les administracions ni de les grans multinacionals; una televisió de i per a tots els moviments socials.

Ho vam explicar quan ens van voler precintar per primera vegada i ho tornem a repetir ara: LaTele porta més de 10 anys existint com a una televisió lliure, comunitària i dels moviments socials. Però sempre ha estat sota l'amenaça d'un possible tancament de les emissions i en la precarietat econòmica més absoluta.

Des dels inicis del projecte -l'any 2003-, l'Assemblea per la Comunicació Social ha treballat per aconseguir un marc legal que garanteixi l'emissió dels mitjans audiovisuals comunitaris en l'espai radioelèctric. La llei que en va sorgir, va ser del tot insuficient. Les ràdios i les televisions comunitàries continuem en una situació de plena indefensió i marginalitat. En principi, tenim reconeguda l'existència però, en la pràctica, se'ns impossibilita la supervivència.

LaTele treballa de forma autogestionada i, per seguir endavant, necessita l'ajuda de totes. El passat mes de setembre vam iniciar la campanya "Fem volar la mosca" per aconseguir implicar a més persones i col·lectius en el projecte. La resposta va estar -i està essent- bona. Cada vegada som més. Seguim sumant però continuem necessitant la teva ajuda.

Si vols col·laborar i participar a LaTele pots:

  • Aportar vídeos i materials que consideris interessants a través de l'espai Wikitele, a la web de LaTele.
  • Participar activament venint a les assemblees obertes dels dimecres i col·laborar en la gestió del canal.
  • També pots fer-te sòcia a títol individual o com a col·lectiu, a través de la nostra pàgina web.

I, sobretot, et demanem que segueixis al cas del què vagi passant. Ens han precintat dues vegades, aquest any, i segur que ho tornaran a intentar. Crea, comparteix, difon. Entre totes fem possible LaTele dels moviments socials!

Barcelona, 9 de desembre de 2013

Creative Commons - 2011 LaTele - Copia, enganxa, modifica.